Tapahtumat

 

LAATOKALTA SAIMAALLE – ESIHISTORIAN GATEWAY
Arkeologinen seminaari pidettiin Imatran kaupungintalolla
keskiviikkona 13.11.2013

Seminaarin osanottajia Imatran kaupungin valtuustosalissa.

Ohjelmassa oli tutustuminen Imatran kaupunginmuseon esihistorian näyttelyyn, jota esittelivät intendentti Kalle Pakarinen ja Minna Kähtävä-Marttinen.

Imatran valtuustosalissa pidetyn tilaisuuden puheenjohtajana toimi kaupunkineuvos Tauno Moilanen. Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen käytti tervetuliaispuheenvuoron ja avasi kokouksen.

Avausesitelmän pitivät maakuntayhdistyksen puheenjohtaja Antti Vanhanen ja dosentti Jukka Luoto aiheesta Etelä-Karjalan historiahankkeen tausta ja tuleaisuus.

Tämän jälkeen kuultiin varsinaiset esitelmät.
Filosofian tohtori Hannu Takalan aiheena oliSalpausselän ensimmäiset kulkijat – Suomen vanhimman asutuksen merkkejä Etelä-Karjalassa. Hänen jälkeensä filosofian maisteri Ilkka Pylkkö puhui aiheesta Vuoksen laakso – rautakautinen kulkuväylä Laatokan ja Saimaan välillä. Runsaasti uutta tietoa sisältyi myös filosofian lisensiaatti Ville Laakson esitykseen ”Etelä-Karjalan alunperäinen ortodoksinen väestö arkeologisena ongelmana.”

Esitysten jälkeen kuulijoilla oli tilaisuus käydä keskustelua esitelmien aiheista ja esittää alustajille täsmentäviä kysymyksiä.

Seminaari oli järjestetty yhteistyössä Imatran kaupungin, Etelä-Karjala-instituutin, Etelä-Karjalan tiedeseuran ja Etelä-Karjalan maakuntayhdistyksen kanssa. Sen tarkoituksena oli luodata maakunnan esihistoriateoksen tuottamisen  mahdollisuuksia.

Seminaarin osanottajien yksimielinen mielipide oli: esihistoriateos työn alle!

__________________________________________

Yhdistyksen syyskokous pidettiin keskiviikkona 13.11. Imatran kulttuurikeskuksessa. Kokouksessa päätettiin muun muassa perustaa paikallismuseotyöryhmä uudelleen.

Yhdistyksen syyskokouksen puheenjohtajaksi valittiin kaupunkineuvos Tauno Moilanen ja sihteeriksi amanuenssi Jukka Luoto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s